VHF UDSTYRS SIDEN


DOBBELT LOOP ANTENNEN .(VHF)


 

Dobbelt loop antennen, er beregnet til de orbiterende vejrsatelliter, i området 137 til 138 Mhz.
Denne antenne, kan med fordel bruges, hvis man skal have antennen under taget, eller tæt siddende ved mure, skorstene, luftkanaler og lign.


Download Dobbelt loop antennen.

 


 

TURNSTYLE ANTENNEN. (VHF)

Turnstyle antennen bruges med fordel, når antennen kan sidde oven på taget, og bruges til de orbiterende vejrsatellitter i området 137-138 Mhz.


Download Turnstyle antennen

 


 

VHF ANTENNE FORSTÆRKER.

Forstærker med variabel forstærkning, som kan tilpasses til dit antennekabels dæmpning.
DC forsynes med 9-12 V. Z ind 50 Ohm Z ud 50 Ohm. Med BNC stik.
Hvis du har langt antennekabel, er det en god ide med denne antenneforstær ker, eller hvis du har en "døv" modtager. Hvis du kører med korte kabler og en tilpasset antenne, har du ikke brug for yderligere forstærkning, dette er grund reglerne. Men der kan gøre sig andre ting gældende, Feks. en antenne uder en skiffertag i et ikke støjfyldt område, her kan den forstærke alt det modtage op, og her kan man have fordel af forstærkningen. Hvis det er et elektrisk støjfyldt område,så glem alt om forstærkeren.


Download Antenneforstærker VHF  SATELLIT MODTAGER. (APT)

 

 

 

 

Frekvens område 137-138 Mhz. Z ind 50 ohm. DC forsynes med 9-12 V. VCO styret. MF båndbredde ca. 50 Khz. Kan tilsluttes PLL. Modem udgang og S-meter udtag. LF 4-16 ohm.
Denne modtager bruges, hvis du skal modtage satellitbilleder, direkte fra de orbiterende satelliter i området 137-138 Mhz. Og den er endvidre fint egnet som grundmodtager til signaler fra de geostationærer satelliter. Ved modtagere til vejrsatellit modtagning, er det vigtigt at mellemfrekvensen er bred nok, hvis du tager din gamle 2 meter og vil bygge den om, så glem det, med mindre du kan få MF båndbredden op over MIN. 30 Khz. VCO styringen betyder at man drejer ind på frekvensen, og hvis man hellere vil have "faste kanaler", kan man udvide med en PLL.


Download VHF modtagerOMBYGNING AF EN TRIADEMODTAGER TIL EN FAXMODTAGER (APT)

 

 

 

Hvis du har bygget en triade modtager til 2 meter båndet, og har lyst til at bygge den om, til en vejrsatellit modtager, kan du læse om hvordan, i denne artikel.


Download 2 M VHF til WXfax
PLL. (syntese) (APT)

 


 

Syntese tilpasset satellitmodtageren. DC forsynes med 9-12 V.
PLL er lavet med 10 Khz. spring, for at være optimal i forbindelse med de orbiterende satelliter i området 137-138 Mhz. Hvis du har en færdigkøbt converter, skal du ikke bygge denne PLL, med mindre du er sikker på at din converter er meget stabil, og ikke driver.


Download PLL


 

Et kig I OZ2BS, Bents WX sat modtager.

 
Ny PLL for wxsat modtageren fra Bruce. VK7DKYDownload tekst. pcb og program.LCD UDLÆSNING PÅ MODTAGER MED PLL. (APT)

 

Har du en ATP modtager med PLL, kan du forøge finesserne, ved at lave en LCD udlæsning. Hvis du har LCD displayet i din modtager, betyder det at du Bla. kan scanne over frekvenserne, få modtageren til at stoppe når, 1: squelsen er brudt. 2: en af dig bestemt signalstyrke er nået. 3: 2400 Hz. bærebølge fra en satellit modtages.


Download LCD Display

Download Sourse code